Hundbur som håller

Du älskar att spendera tid med din hund och din hund älskar att vara med dig. Då finns det egentligen bara en sak som måste fungera för att ni ska kunna vara ännu mer tillsammans, nämligen möjligheten att resa. Då är rätt hundbur ett måste, en hundbur som håller och som är bekväm för din hund. I denna artikel berättar vi mer om hundburar som håller och som din hund kan känna sig säker i.

Välj typ av hundbur

Vilken typ av hundbur du väljer beror på flera aspekter. Naturligtvis din hunds storlek och din bils bagageutrymme men även din budget. Hundlådor i plast fungerar i ditt hem och kan även fungera som resebärare för hundar men anpassade burar för din bil är absolut bäst.

Olika material på hundburarna

När vi resonerar kring hundburar är det främst hundburar som transportbur vi tänker oss. Då är det burar för din bils bagageutrymme som avses. Då brukar dessa burar främst delas in i tre olika material, nämligen metallburar, tygburar eller aluminiumburar. Det finns naturligtvis hemsnickarade träburar också, men i handeln är det främst metall, tyg eller aluminium som gäller.

Tygbur

Du kommer inte ifrån att en tygbur är både billig och smidig. Dock säger det sig självt men en tygbur kan du enbart ha för mindre hundar. En annan aspekt som du bör tänka på är stabiliteten och säkerheten. En tygbur är enkel men också lätt att bita sönder eller röra sig fritt inom som gör att buren rör sig.

Metallbur

En metallbur är oerhört populärt. Inte minst för dess stabilitet. En metallbur finns i olika storlekar och varianter och har den fördelen att de håller länge. De kan dock vara väldigt tunga och otympliga.

Aluminiumbur

En av de vanligaste burarna som är mest populär är aluminiumburarna. Dessa är inte lika tunga som metallburarna men har liknande egenskaper, såsom att de är stabila och håller länge.