Billiga domäner – få fler besökare med rätt domännamn

Det är domänen som identifierar en särskild webbplats, och denna domän är adressen som du skriver in när du vill besöka en sajt. De som är intresserade av att starta upp sin egen sida bör lägga tid och omsorg på att hitta det perfekta domännamnet. Vilken domän man väljer kan nämligen ha en stor påverkan på hur lätt det blir för användare att hitta sidan.

Med hänsyn till detta är det av yttersta vikt att lägga vantarna på billiga domäner som uppfyller alla de krav och behov man har – men vad är det mer specifikt som bör has i åtanke? Ta reda på mer nedan!

Att köpa en domän behöver inte vara dyrt

Billiga domäner är inte sällsynta, och din plånbok blir säkerligen glad över att höra att domäner oftast inte kostar mer än en hundralapp per år. Det är därför ingen stor utgift som du tvingas oroa dig för. En billig domän för webbplats ger dig chansen att nå ut till fler personer och möjligtvis potentiella kunder beroende på vad syftet med din hemsida är. Kanske vill du bli en influencer, starta upp en webbutik eller dela information om ditt kommande projekt. Att ha en egen hemsida är då viktigt.

Utöver att hitta billiga domäner får du inte glömma att även införskaffa dig ett delat eller dedikerat webbhotell så att din sida har en plats att lagras på. Du kan samtidigt använda dig av smidiga redigeringsverktyg såsom WordPress för att bygga upp din sida. Detta blir fullt möjligt även om du inte har någon tidigare erfarenhet av webbutveckling då WordPress gör allting mycket enkelt.

Vad är skillnaden mellan domän och domännamn?

Du som är på jakt efter en ny domän har säkerligen stött på både ordet ”domän” och ”domännamn”. Kanske har du frågor och funderingar kring vad det egentligen är som skiljer dessa begrepp åt. Lätt förklarat syftar domänen på hela webbadressen medan domännamnet enbart är en del av domänen.

Om vi tar exemplet www.1177.se är det just 1177 som utgör domännamnet medan www.1177.se är den fullständiga domänen. De tre www i början av adressen kallas för subdomän medan se i slutet är adressens toppdomän. När du väljer ut billiga domäner är det upp till dig vad både domännamnet och toppdomänen ska vara, och ditt beslut baseras delvist på din målgrupp och potentiella företagsnamn.